Banánová roláda
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Ingrediencie • 4 vajcia, 4-5 lyžíc polohrubej múky, 4 lyžice cukru, 1 - 2 lyžice teplej vody, prášok do pečiva, kakao • 2 banány • 400 ml mlieka • 4 lyžice polohrubej múky • 3 vanilkové cukry • 3/4 hery (palmarínu) • čokoláda na posypanie, resp. kto čo má rád
POSTUP PŘÍPRAVY
Inštrukcie
Žĺtky oddelím od bielkov, pridám lyžicu dve teplej vody, cukor (používam do cesta vždy kryštálový), vymiešam do peny, pridám vyšľahané bielky, lyžicu kakaa (pekne ukáže taká farebná), prášok do pečiva (dávam celý - mám rada hrubšie cesto a ľahšie sa roluje roláda) a múku. Vylejem na plech, kde je papier na pečenie a cca do 10 minút je cesto upečené. Dám na mokrú utierku aj s papierom, poprekladám a zrolujem horúce cesto a nechám chladnúť.
Plnka: Mlieko - časť dám variť, v druhej časti rozmiešam múku (kto chce viac plnky - tak platí 500 ml mlieka = 5 lyžíc múky a tak), uvarím kašu a nechám chladnúť. Keď je vlažná zamiešam vanilkové cukry, dávam 3, prípadne až 4 - môj tato má rád sladučký krém - a keď už je krém skoro studený zamiešam zmäknuté maslo.
Poriadne vymiešam krém, rozbalím cesto na roládku, natriem krém, naukladám banány a rolujem. Cesto by malo byť pružné. Časť krému nechám na vrch, ponatieram po vrchu, boky a posypem - najčastejsie grankom, prípadne čokoládovou ryžou (som lenivá strúhať čokoládu), možno niekomu orechy zachutia, kokos a tak - fantázii sa medze nekladú. Šup do chladničky, počkať kým pekne stuhne a hor sa na vec!!!!!
a potom Dobrú chuť