TOFU na sušených hubách

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 x biele TOFU, 1 menšia cibuľa, 2 hrste sušených húb, 1 x 200 ml smotana 12%, 2 lyžice SOLAMYLU, 0,5 litra mlieka, olivový olej, sójová omáčka, mleté čierne korenie, cesnak, soľ, vegeta bez glutamanu, citrón

POSTUP PŘÍPRAVY

1. TOFU naložíme najlepšie deň vopred. Pripravíme si marinádu zo sójovej omáčky a roztlačeného cesnaku. Nakrájame tofu na menšie hranolčeky a premiešame s marinádou. Necháme postáť v chladničke.
2. Sušené huby dáme do misky, zalejeme celé vlažnou vodou a necháme postáť 2 hodiny.
2. Nakrájame cibuľu nadrobno. Do stredného hrnca nalejeme olivový olej a cibuľku opražíme do sklovita.
3. Pridáme TOFU a rýchlo miešame (rado rýchlo prihorí - aj keby trochu prihorelo nevadí, neskôr budeme tofu dusiť).
4. Pridáme huby aj s vodou, v ktorej mäkli. Poriadne premiešame. Pridáme soľ a MČK. Necháme dusiť na miernej teplote a doplníme vodu ak je potrebné. Varíme 20 minút (ja si vždy zatiaľ uvarím prílohu -cestoviny, najlepšie kolienka).
5. Ochutnáme hlavne huby, či sú mäkké. Ak áno, doplníme do omáčky mlieko - záleží koľko máte radi omáčky, ale približne 0,5 litra je zväčša tak akurát.
6. Zahusťujeme - do smotany rozmiešame solamyl a vlejeme do omáčky. Rozmiešame, kým omáčka nezhustne. Ak si želáte viac omáčky, alebo viac husté pridávate mlieko, alebo rozmiešaný solamyl v mlieku.
7. Dochucujeme - pridáme vegetu, soľ, mčk a sójovú omáčku. Každý podľa svojej chuti. Ja pridávam aj šťavu z 1/2 citróna.
Podávame s cestovinou na hlbokom tanieri.

Prajem dobrú chuť!