pravé TIRAMISU



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 1/2 lyžičky instantnej kávy, 175ml vriacej vody, 150 ml koňaku (alebo pár kvapiek potravinárskej arómy, trebars punčovej) 3 vajcia, 130g cukru, 2 balenia sytu mascarpone, 2smotany na šlahanie, 1 balíček podlhovastých piškó s cukrovou stranov (najlepšie Maner) na posipanie kakao alebo nastúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

pre mna je tento koláčik jeden z najlepších, nič nemôže v tiramisu mascarpone nahradiť, jeho chuť je nenahraditelná, aspon pre mna :-) príprava úplne jednoduchá nič nemôžete pokaziť tak šup šup nazrieť dalej :-)

najskôr si priprávíme kávičku a necháme vychladiť, dolejeme konakom alebo aromou
vymiešame vajíčka s cukrom na hustú penu
do dalšej misy dáme mascarpone a rozmiešame si ho
pomaly do syra primiešavame vajíčka s cukrom a poriadne vymiešame
vyšlaháme šlahačku a postupne vmiešavame do mascarpone s vajíčkami, poriadne zmiešame
dno formy vyložíme na husto piškótami cukrovou stranou na vrch a pooblievame kávou aby boli všetky cele riadne napite
na piškóty opatrne nanesieme časť krému a znova poukladáme piškóty cukrom na vrch
piškótky si znova pooblievame kávou nech su pekne napite a navrstvíme druhu polovicu kremu
ak vám náhodou ostal ešte krem, netreba vyhadzovať, stačí použiť kelímky od mascarpone a máte malý dezert hotový :-)
nakoniec všetko posypeme kakaom alebo ak máte tak nastruhanou čokoládou, komu sa chce pohrať, môže si z bielej a mliečnej čokolády urobiť na povrchu krásne obrázky :-)
posypeme kakaom aj male dezertíky zavrieme a aj formu prikryjeme trebars alobalom a šup do chladničky minimálne na 4 hodinky, potom už len dobru chuť