pravé TIRAMISU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 1/2 lyžičky instantnej kávy, 175ml vriacej vody, 150 ml koňaku (alebo pár kvapiek potravinárskej arómy, trebars punčovej) 3 vajcia, 130g cukru, 2 balenia sytu mascarpone, 2smotany na šlahanie, 1 balíček podlhovastých piškó s cukrovou stranov (najlepšie Maner) na posipanie kakao alebo nastúhaná čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
pre mna je tento koláčik jeden z najlepších, nič nemôže v tiramisu mascarpone nahradiť, jeho chuť je nenahraditelná, aspon pre mna :-) príprava úplne jednoduchá nič nemôžete pokaziť tak šup šup nazrieť dalej :-)
 |
najskôr si priprávíme kávičku a necháme vychladiť, dolejeme konakom alebo aromou |
 |
vymiešame vajíčka s cukrom na hustú penu |
 |
do dalšej misy dáme mascarpone a rozmiešame si ho |
 |
pomaly do syra primiešavame vajíčka s cukrom a poriadne vymiešame |
 |
vyšlaháme šlahačku a postupne vmiešavame do mascarpone s vajíčkami, poriadne zmiešame |
 |
dno formy vyložíme na husto piškótami cukrovou stranou na vrch a pooblievame kávou aby boli všetky cele riadne napite |
 |
na piškóty opatrne nanesieme časť krému a znova poukladáme piškóty cukrom na vrch |
 |
piškótky si znova pooblievame kávou nech su pekne napite a navrstvíme druhu polovicu kremu |
 |
ak vám náhodou ostal ešte krem, netreba vyhadzovať, stačí použiť kelímky od mascarpone a máte malý dezert hotový :-) |
 |
nakoniec všetko posypeme kakaom alebo ak máte tak nastruhanou čokoládou, komu sa chce pohrať, môže si z bielej a mliečnej čokolády urobiť na povrchu krásne obrázky :-) |
 |
posypeme kakaom aj male dezertíky zavrieme a aj formu prikryjeme trebars alobalom a šup do chladničky minimálne na 4 hodinky, potom už len dobru chuť |