Tvarohová torta s ananásom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g BB keksov (alebo iných sušienok), 160 g rozohriateho masla, NÁPLŇ - 500 g jemného tvarohu, 1 Salko (neuvarené), 1 ananásový kompót (340 g), šťava a kôra z jedného citróna, 1 želatínový stužovač dr. Oetker, NA DOKONĆENIE -1 tortové želé dr. Oetker alebo šľahačka
POSTUP PŘÍPRAVY
Môj syn mal tento týždeň meniny a keďže sa rozhodol na víkend pricestovať, mala som príležitosť opäť niečo upiecť vlastne neupiecť a prekvapiť ho. Recept som našla v malej nenápadnej knižke od Anne Wilson - Tvarohové a snehové torty, je tam ešte kopec receptov, ktoré stoja za vyskúšanie, tak dúfam, že zas budem mať príležitosť.
 |
Kekse rozmixujeme, pridáme rozohriate maslo a zmiešame. |
 |
Vzniknutú zmes utlačíme na dno a boky tortovej formy, predtým ešte formu jemne potrieme olejom. Uhladíme ju dnom hladkého pohára. Forma by mala mať 20cm, ja som dala o niečo väčšiu 23cm-ovú. Dáme do chladu stuhnúť. |
 |
Tvaroh, Salko a citrónovú kôru vyšľaháme. |
 |
Pripravíme si želatínový stužovač podľa návodu, len namiesto vody dáme šťavu z ananásu. Pridáme do zmesi. Vyšľaháme. |
 |
Nakoniec pridáme na menšie kúsky pokrájaný ananás (za malú misku si odložíme na ozdobu) a citrónovú šťavu. |
 |
Náplň rozotrieme do formy, uhladíme a dáme chladiť, v knihe je písané na 4 hodiny, ja som dala na celú noc. |
 |
V pôvodnom recepte sa torta dozdobila šľahačkou a ananásom, ja som zvolila navrch číru želatínu. Medzi ananás som dala na malé kúsky nakrájaný kandizovaný ananás. |
 |
Tortové želé pripravíme podľa návodu, necháme trošku vychladnúť, nalejeme na tortu a dáme do chladu. A už len čakám, kedy ju budem môcť rozkrojiť a ochutnať. |
 |
Hurá, dočkala som sa, je vynikajúca! |
 |
Evkina (Eviana) krásna tortička! |
 |
Takto sa torta podarila Janke R.(Jankaamacko), nádherne ozdobená, Janka! |
 |
Prierez Jankinou tortičkou, mňam! |
 |
Jankina druhá nádherná tortička, navrchu sú broskyne a zaliata je s červeným tortovým želé. |
 |
Jankina tretia tortička pre maminu ku Dňu matiek. |
 |
Prierez - navrchu hrozno, vnútri posekaná zelená želatína. |