Obrazky z cokolady

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cokomince (hnede a biele), potr. farba, folia alebo voskovy papier, lubovolny obrazok
POSTUP PŘÍPRAVY
pre vsetky mamicky a nemamicky, ktore chceli vediet ako sa robi coko transfer alebo cokoladovy prenos, su to vlastne obrazky z cokolady, ktorymi sa daju ozdobit torty, prip ine dezerty. Toto bol moj prvy transfer, chce to este vychytat nejake chybycky, ale samotny postup nie je velmi narocny; blizsie v postupe.....
 |
v prvom rade si musite najst nejaky obrazok, nezabudnite, ze konecny obrazok bude v zrkadlovom "prevedeni" . Ak si to chcete len vyskusat odporucam najst nejaky obrazok, ktory nema prilis vela detailov. Ja som to robila cez foliu (vid foto) bez problemov, ale mozte pouzit aj voskovy papier v tomto pripade musite obrazok a voskovy papier nalepit na nejaku dosku, aby sa vam to cele nehybalo.... |
 |
roztopenou cokoladou nakreslite obrysy, cokolada by mala mat telovu teplotu nie prilis tepla, lebo sa bude roztekat a nie chladna lebo sa bude "dvihat" z papiera. Ja som pouzila obyc. sacok s odstrihnutou spickou, ale ked mate zdobicku alebo nieco podobne pouzite to cim mensi otvor, tym vacsiu kontrolu budete mat. Na detaily (oci atd.) som pouzila sparatko.... |
 |
ked su obrysy hotove, mozte zacat vyplnat obrazok, vzdy robte detaily ako prve a vacsie plochy ako posledne..... |
 |
a takto to vyzera, ked to "zlupnete" z folie; tu su vidiet nedostatky, ked mi uz fialova chladla a zle sa roztekala, tiez som mohla dat silnejsiu vrstvu bielej, aby bola rovnomerne nanesena a celkovy obrazok by sa spevnil...... |
 |
a tu uz je na torte..... |