Anglické rohlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350ml mlieka alebo vody°°°60g mäkkého masla /Hery/°°°600g hladkej múky°°°2 ČL soli°°°1 ČL cukru°°°2 ČL sušeného alebo 30g čerstvého drožia°°°bielko na potretie rohlíkov°°anglická slanina, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Sú famózne a s kupovanými sa porovnávať nemôžu.
Zdroj: MMB cz, Simona Z.

Ingrediencie v poradí ako sú napísané dáme do pekárne a nechame cesto nakysnúť. Po nakysnutí si ho dáme na pracovnú dosku, rozdelíme na menšie časti Ja som mala 7 častí a vyšli mi rohlíky väčšie, čo síce nie je na škodu, ale moje dieťa nemohlo otvoriť také veľké ústa, tak ho ozobkával :-D. Takže z jednotlivých častí si ušúľame rohlíky, ktoré necháme na plechu na papieri na pečenie ešte podkysnúť cca 20 minút. Takto krásne mi podkysli :-)
Podkysnuté rohlíky potrieme bielkom, uložíme po jednom pláte anglickej slaniny...
posypeme strúhaným syrom ...
...
a pečieme zvolna na 180-190°C cca 20 minút. Treba si odsledovať.
Slová zbytočné, treba vyskúšať...