Španielska kyta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
...
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup pri obrázkoch.
 |
Pripravíme si bravčové karé a mrkvu nakrájanú na štvrťky. |
 |
Pomocou noža do mäsa napicháme mrkvu. |
 |
Osolíme a okoreníme. |
 |
Mäso sprudka opečieme na oleji. |
 |
Na výpeku z mäsa opražíme cibuľu (cibule dáme viacej ako obvykle), potom vložíme do hrnca mäso a podlejeme ho kockou hovädzieho bujónu, ktorý sme rozpustili v pol litri vriacej vody. Pridáme sladkú mletú papriku. Dusíme. Počas dusenia zalievame ďalším pol litrom vody s rozpusteným bujónom. |
 |
Keď je mäso udusené, vyberieme ho a dáme vychladnúť. Cibuľku v omáčke čo nám vznikla rozmixujeme tyčovým mixérom. |
 |
V menšej rajnici si rozpustíme kúsok masla, zasypeme hladkou múkou a zalejeme 2 dcl vody. Takto pripravenú zápražku nalejeme do omáčky a necháme prevrieť. |
 |
Vychladnuté mäso obalíme v trojobale. |
 |
Vypražíme. |
 |
Servírujeme. |