
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350 g nahrubo nastrúhanej cukety, 100 g hnedého cukru, 2 vajcia, 100 ml oleja, 80 g masla (palmarínu), 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva (môže byť aj do perníka), 3 PL lyžice kakaa, hrsť hrozienok, 4 PL kokosu, v prípade potreby pár lyžíc mlieka, \r\ndžem na potretie, čokoláda a mlieko na polevu, kokos na posypanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept je v podstate rovnaký ako originál podľa Moniky P. ale som si to trošku upravila, dala som menej cukru aj oleja. Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame, najprv tekuté aj cuketou, maslo roztopíme aby sa dalo ľahko zapracovať do cesta, a primiešame všetky sypké suroviny zmiešané s PDP. Jemne vareškou zmiešame (nič netreba zvlášť šľahať) a nalejeme na pekáčik vystlaný papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou na pečenie. Pečieme na 180°C asi 30 min, ale treba si to odsledovať pichnutím špajdle. Po upečení vyberieme, trochu necháme vychladnúť, natrieme ľubovoľným džemom (ja som nemala po ruke džem, tak som dala detskú jablkovú výživku čo som mala otvorenú), polejeme čokoládou (do mikrovlnky dáme nalámanú čokoládu a odhadom asi pol deci mlieka) a posypeme kokosom. Perník je neskutočne nadýchaný, je ľahunký ako pierko.