
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 1 hrnček kukuričnej a 1 hrnček špaldovej hladkej múky, 5 PL pšeničných klíčkov, 1 PDP, 1/2 hrnčeka hnedého cukru a 1/2 hrnčeka fruktózy, 1/3 hrnčeka oleja, 1 vajce, 1 hrnček mlieka (môže byť aj sójové), 1 PL karobového prášku alebo kakaa a 2 PL mlieka. Tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 400 g biely jogurt, vanilínový cukor, 5 PL práškový cukor/fruktóza, 1 dcl mlieka, 2x Zlatý klas, ovocie
POSTUP PŘÍPRAVY
Všetky suroviny na cesto dobre premiešame a vymixujeme s mixérom. Polovicu cesta dáme do vymasteného a vysypaného plechu.
Plnku pripravíme zo surovín na plnku a poriadne premiešame. Ak je príliš hustá, pomaly primiešavame mlieko. Nemusí sa spotrebovať celé deci.
Pripravíme si ovocie. Ja som dala celý 7 dcl pohár čerešní, ktoré som odkôstkovala.
Na polovicu cesta nalejeme plnku. Cesto musí byť dostatočne tuhé, aby sa na ňom dala plnka rozotrieť. Na rozotretú plnku uložíme ovocie.
Do zvyšného cesta primiešame karobový prášok rozrobený v 2 PL mlieka. Karobový prášok môžeme nahradiť kakaom. Poriadne vymixujeme na hladkú hmotu.
Nalejeme na koláč a poriadne rozotrieme po celej ploche.
Dáme piecť do rúry. Mne to v teplovzdušnej trvalo 40 minút na 175 C.
Upečený koláč dáme vychladnúť a môžeme poliať čokoládou alebo pocukriť.
Dobrú chuť.