Prekladané zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5-6 zemiakov°°°1-2 plátky prerastenej oravskej slaniny /zvyšok akéhokoľvek mäsa/°°°2 paradajky°°°2 papriky°°°2 cibule°°°2 PL kyslej smotany°°°°°°1-2 prelisované strúčiky cesnaku°°°1 ČL tymiánu ja som ho nedala/°°°petržlenová vňať°°°soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Niečo ako inšpirácia z 90DD-udržiavačky

Očistené a nakrájané zemiaky na kolieska uvaríme...
nakrájaná slaninka, cibuľa, paprika a paradajky.
do ohňovzdornej misy dáme naspodokpláky slaniny, na to zemiaky, cibuľu, papriky a kolieska paradajok, trošku ochutíme, osolíme, na to celé znova dáme zemiaky....
v kyslej smotane si rozmiešame soľ, korenie, tymián, cesnak....
vylejeme na zemiaky a pečieme na 200°C cca 25-30 minút. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou.
dáme si k tomu zeleninku a konečne sa môžeme najesť :-))