Krémová hríbová omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 250 g šampiňónov, 250 g kuriatok, 2 cibule, 2 polievkové lyžice oleja, 20 g ovsených vločiek, 500 ml mlieka, 375 ml zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, tymian

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Šampiňóny a kuriatka očistite a pokrájajte. Cibuľu očistite a pokrájajte na drobné kocky. V hrnci rozpáľte olej (pozor, aby sa neprepálil) a pridajte cibuľu. Opražte ju do sklovita a pridajte hríby. Opražte cca 5 minút, potom polovicu hríbov vyberte a odložte bokom. Zmes v hrnci zalejte zeleninovým vývarom a mliekom a pridajte ovsené vločky. Stiahnite plyn a pomaly pri občasnom miešaní varte. Hríbový krém zmixujte alebo prepasírujte cez sito. Osoľte a dochuťte mletým korením. Pred podávaním pridajte hríby, ktoré ste si odložili a tymian