Vajíčkové cestoviny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balík cestovín najlepšie rúrok, kolienok alebo pod., 5 vajíčok, 1 balíček parmezánu, zopár cherri rajčín, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, sušená petržlenová vňať, soľ, mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

Čo sa týka množstva, všetko som robila od oka. Uvádzam však približné množstvá. \r\n1. Cherri rajčinky si umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Zopár si necháme na ozdobu.\r\n2. Strúčiky cesnaku si ošúpeme a nakrájame na plátky.\r\n3. Do vriacej vody pridám soľ, trochu oleja a dáme variť cestovinky podľa návodu. Cestoviny zlejeme a odložíme bokom. \r\n4. V miske si rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ, mčk, sušenú petržlenovú vňať a pol balíčka parmezánu. Dobre premiešame. \r\n5. Na olivovom oleji veľmi krátko speníme cesnak (cca 1 min.), pridáme cherri rajčinky a osmahneme cca 3 - 4 min. \r\n6. K rajčinkám pridáme vajíčkovú zmes a cca 3 min. premiešavame. Potom pridáme cestoviny a ďalej premiešavame, kým sa nam vajíčka nezrazia. Netrvá to dlho. Konzistencia nemá byť veľmi tuhá. Má to mať konzistenciu redších miešaných vajíčok. \r\n7. Naložíme na taniere, ozdobíme cherri rajčinkami a podávame so šalátikom.