
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 balíky piškót /cca 360-380 g/, 1 Cera, 200 g práškového cukru, 3 PL kakaa, 3 PL rumu, 3 vajíčka, kokos alebo mleté orechy na obalenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Piškóty nalámeme na kúsky. Tentokrát to robil manžel a piškóty dal do sáčku a pobúchal kladivom. Polovica sa roztrúsila na prášok, ale vôbec to nevadilo. V originál recepte od mojej starej mami sa nalámu ručne a hotový efekt je taký "žirafkový" :DDD
Ceru dáme na mierny oheň rozpustiť, pridáme cukor a prípadne necháme rozpustiť drobné hrudky. Potom pridáme kakao, rum a nakoniec za stáleho miešania vajíčka. Hotovú masu vylejeme do misky s piškótami a zamiešame. Z masy urobíme 3 tenké salámy, ktoré obalíme v kokose a potom dáme na roztrhnutý sáčik od piškót a riadne pritlačíme. Dáme na niekoľko hodín, prípadne do druhého dňa do chladničky. Krájame na tenké plátky.
Ja som však urobila iba jednu a širšiu salámu, obalila v orechoch, položila na sáčik, vložila do srnčieho chrbta. Akurát to bolo na ten srnčí chrbát. Poriadne som zhora popritláčala.
Je to úplne nenáročné na prípravu, suroviny i na čas.