
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľký pór, 4 zemiaky, 1 stonku zeleru, pár menších strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, na ochutenie soľ, vegetu čerstvo namleté čierne korenie, bazalku (môže byť aj sušená), na ozdobenie krutóny a jarnú cibuľku
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Najskôr si nakrájame na drobné kúsky cibuľu, cesnak a stonku zeleru, šupneme na olej a niekoľko minút opekáme a dusíme. Pridáme na kolečká nakrájaný pór a opäť opekáme, opäť dusíme :)
2. Nakoniec pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky, pridáme cca liter vody (podľa toho, akú chcete mať hustotu, ja som dala 800ml). Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou vegety a nebojíme sa pridať aj väčšie množstvo bazalky.
3. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú.
4. Polievočku môžme nakoniec rozmixovat, zemiaky nám ju krásne zahustia a nemusíme tak prilievať smotanu, či zahusťovať múkou a budeme štíhlajšie :)
5. Ozdobiť môžme krutónmi (nakrájaný chlebík opražený na olivovom oleji) a trochou mladej cibulky.