
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CUKRÁRENSKÉ KÁVOVÉ ZRNÁ
PLNKA:
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu.
FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA : 1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby.
Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/
POSTUP PŘÍPRAVY
kuk obrázkový postup
![]() |
1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(nie nesca), 2 žĺtky, 250g práškového cukru, 250g margarínu - spracujeme, vytvarujeme kávové zrnká |
![]() |
1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica) 2 diely preosiatého práškového cukru, ½ čaj.lyžičky medu, vody podľa potreby. Ja som robila 200 g preosiateho cukru + 100 g preosiateho sušeného mlieka. /ale musela som si zamiesit tuto marcipánovú hmotu na 2 krát/ Hmota ako ju radí IVKA ID 3392: K cukru a sušenému mlieku pridám med a OPATRNE vlažnú vodu, najlepšie po lyžičke. Miesim rukami, až kym to nieje ako plastelina. Daj pozor aby to nebolo moc riedke take stredne. Nesmie sa to lepiť na ruky. . |
![]() |
Vysypem si dosku práš.cukrom a možeme valkať na tenký plát. Dobrá rada:Marcipán valkám na papieri na pečenie, ktorý si posypem práškovým cukrom. |
![]() |
Plát si krájam na kocky a vkladám tam kávové zrnká z plnky. |
![]() |
Každú marcipánovú kocku s plnkou zabalím a vytvarujem kávové zrno. Na zrnkách si špajdlou urobíme čiaru, aby zrná vyzerali ako ozajstné. |
![]() |
Takto pripravené marcipánové zrná potierame rozpustenou čokoládou na varenie. Zrná potierame silikónovým štetcom, aby sme vytvorili tenkú vrstvu čokolády. Nechamé zaschnúť a šups s touto mňamkovou parádou do chladničky. A už sa len tešíte, ako úžasne budú chutiť. Sú ako ozajstné z cukrárne. Dobrú chuť!!!! |