
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
fantastický zákusok od "vanilky 52", len som si ho trochu upravila :-) Korpus: 10 vajec, 240 g polohrubej múky, 260g práškového cukru, 40g kakaa, 1 kypriaci prášok...ingrediencie rozdelíme na dve časti a upečieme dve kakaové piškóty - bielky vyšľaháme dotuha, žĺtky vymiešame s cukrom do peny, múku zmiešame s kakaom a s kypriacim práškom a po častiach ju striedavo so snehom z bielkov zľahka vmiešame k žĺtkom, vylejeme na plech na pečenie a pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút/...Obe piškóty necháme vychladnúť.
POSTUP PŘÍPRAVY
Krém: 4 dcl mlieka, 100g hladkej múky, 100g čokolády na varenie, 5 žĺtkov, 450g masla /margarínu/, 250g práškového cukru...
Polovicu mlieka dáme variť s nalámanou čokoládou, v druhej polovici rozmiešame múku a žĺtka. Keď mlieko s čokoládou zovrie cez sitko vlejeme múčnu zmes a za stáleho miešania varíme dohusta. Necháme za občasného miešania vychladnúť. Maslo /margarín/ vyšľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vychladnutú plnku. Polovicu plnky natrieme na spodný korpus, priložíme druhý korpus, natrieme druhú polovicu plnky a navrch natrieme sneh z bielkov. Polejeme čokoládou alebo posypeme čokoládovými hoblinkami.
Sneh: 5 bielkov, 250g kryštálového cukru...Bielky šľaháme dotuha a postupne zašľaháme cukor, ďalej šľaháme nad parou /asi 20 minút/, kým sneh nie je tuhý a nezačína sa oddeľovať od nádoby...