Halušky + malý tip

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pre dve osoby: 4-5 zemiaky, múka, vajce, soľ, kyslá smotana /môže byť aj bryndza/, pažítka, slaninka
POSTUP PŘÍPRAVY
viď postup
 |
toto potrebujeme |
 |
zemiaky buď postrúhame na strúhadle alebo nakrájame na maličké kúsky a zmixujeme |
 |
do zmixovaných zemiakov pridáme vajce, soľ a pridávame toľko múky, aby cesto bolo vláčne a husté.. aby nám vareška stála v ceste |
 |
takto.... cesto necháme chvíľu postáť 10 -20 min , zatiaľ si spravíme kávičku |
 |
malý tip: slaninu mám vždy v mrazničke, pretože keď ju potrebujem použiť, pekne ju nakrájam zmrznutú, lebo ináč je ako guma = zle sa reže.. |
 |
cesto prejdeme cez haluškár do vriacej vody.. chvíľu počkáme kým všetky halušky nevyplávajú.. cca 5min... |
 |
halušky odcedíme, pomastíme šťavičkou zo slaninky, aby sa nám nezlepili, dáme navrch smotanu, slaninku, pažítku a je to. dobrú chuť |