Pre môjho syna najlepší ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ-jednoduchý a super chutný:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto:5 vajec, 1 hrnček polohrubej múky, 1hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva,ostatné na potretie a poliatie:1/2 hrnčeka kávy neska(alebo nejakej vhodnej pre deti-bezkofeinová,CARO káva z jačmeňa, prípadne káva z čakanky alebo MELTA),fajný lekvár,200 g čokolády na varenie(prípadne milky alebo akej chcete), 1 šlahačkovú smotanu

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento koláčik sa vďaka našej susede na chalupe stal pre môjho syna najlepším koláčom na svete:)Je veľmi jednoduchý a začali sme ho pre neho robiť aj my doma, či už na plech alebo do formy ako čokoládovú tortu:)Rýchly a jednoduchý koláčik pre milovníkov čokolády. Môj syn moc nebaží za koláčami ovocnými, tvarohovými či inými, ale tento doslova zbožňuje a zje také množstvo naraz hoci mal 5rokov, že sa dakedy obávam o jeho bruško:)
Postup:
Cesto si spravíme vymiešaním všetkého dokopy, v množstve aké je uvedené v prísadách-vajcia,pol.múka,kryš.cukor,granko,olej,prášok do pečiva a dáme upiecť podĺa typu rúry(cca na 180C u mojej rúry) na veľký klasický plech(bude troštičku nižší čo nevadí) alebo na menší 3/4 plech ako mám na foto.
Upečené cesto polejeme 1/2 hrnčekom uvarenej kávy neska.
Potom potrieme lekvárom.Ja som mala otvorený broskyňový s kúskami broskýň čo sa mi vypomstilo pri polievaní čokoládou, že mi ostali malé kopčeky. Dobrý je aj ríbezľový či marhuľový...
Do roztopenej čokolády na varenie (ja som dala jednu milka čokoládu a jednu na varenie ) pridáme šlahačkovú smotanu a trochu povaríme. Na konci polejeme popolievaný kávou a potretý lekvárom koláč touto čokoládou a dáme vychladnúť. Čokoláda na koláči vďaka smotane nestuhne a nemá byť tvrdá ale koláčik ma byť poliaty akoby polevou a má byť napitý.
Myslím, že jeho jednoduchosť ocenia maminy a malý čokomilovníci jeho fajnú riadne čokoládovú chuť a budú špinaví až po uši:)

upečené cesto polejeme 1/2 hrnčekom kávy neska ...
potom potrieme nejakým dobrým lekvárom najlepšie ríbezľovým alebo marhuľovým (ja som mala broskyňový s kúskami broskýň a preto mi po naliatí čokolády ostali kopčeky)
polejeme povarenou čokoládou so šlahačkovou smotanou (moje kopčeky si nevšímajte-má to byť pekné rovné)
a vychladnutý nakrájame... nepatrím k extra cukrárkam,ale rada spravím niečo jednoduché čo hlavne u nás chutí a nemusím sa napchávať celým plechom sama lebo moji drobci zatiaľ nevedia zjesť viac kúskov koláču ako jeden až na tento:)
a tu je v tortovej forme:)