Košíčky z čokolády plnené pudingom a šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čokoláda na varenie * expresný puding v sáčku * sprejová šľahačka * čokoládové hoblinky * čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, toto je iba názorná ukážka rýchlej mňamky pre hostí, ktorej základ môžete urobiť niekoľko dní dopredu a v deň D iba urobíte rýchly puding, ktorý navrstvíte do košíčkov a ozdobíte. Rýchlovka za 5 minút - a pritom skvelo vyzerajúca a výborná. Do papierových košíčkov ponatierate roztopenú čokoládu, urobíte pár vrstiev, po stuhnutí stiahnete papierový košíček a výslednú čokoládovú misku naplníte čím len chcete a ozdobíte podľa svojej fantázie. Tu je názorná ukážka:

1. Do misy rozlámte kvalitnú čokoládu na varenie, nech Vás pán Boh opatruje, ak pridáte ceru alebo maslo. Čokoláda musí ostať hustá, aby sa nezlievala v košíčku, pokiaľ nestuhne. Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli, nechajte ju trocha vychladnúť.
2. Zatiaľ si porozkladajte niekoľo papierových košíčkov a nachystajte mašľovačku na natieranie čokolády do košíčka.
3. Hustou čokoládou ponatierajte vnútorné strany papierového košíčka. KOšíček hneď strčte do chladničky, aby čokoláda stuhla. POstup opakujte niekoľkokrát, robila som ho tuším 3x, uvidíte sami, či je okraj dosť hrubý, aby sa dal "bezbolestne" strhnúť papierový košíček z neho dole. Nechajte ho dobre stuhnúť. Ak čokoládové misky nebudete hneď potrebovať, kľudne ich hoci aj niekoľko dní takto v chladničke odpočívať v papierových košíčkoch, ak Vám zaberajú miesto v chladničke, navrstvite ich JEMNE na seba. V chladničke Vám vydržia niekoľko mesiacov, kľudne si ich urobte hoci aj do zásoby.
4. Vychladnutý stuhnutý košíček.
5. Papierové košíčky OPATRNE postŕhajte dole, s čokoládovými miskami narábajte veľmi opatrne, zvlášť v prípade, ak nie sú všetky strany dostatočne hrubé.
6. Ako rýchly a hlavne hustý puding používam "Šľahačkový dezert" od Dr. Oetkera, je fakt dobrý, zarába sa so studeným mliekom a je ihneď urobený. Čím naplníte košíčky, je výlučne Vaša vec.
7. "Misky" naplňte trebárs pudingom,
8. ozdobte šľahačkou, čokoládovými hoblinkami,
9. ... oblejte čokoládovou polevou.... a fertig.