Tofu so syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

údené Tofu, tvrdý syr, hladká múka, vajce, soľ, strúhanka, sézam, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Trošku sa syr roztekal, ale nič to na chuti nezmenilo a zjedlo sa to aj tak :)) Takže postup je nasledovný. Tofu nakrájame po šírke na pásiky široké 1 cm. Pokúsime sa na takéto isté pásiky nakrájať aj tvrdý syr. Veľkosťou to bude proste ako klasické rybie prsty. Spojíme. Najprv sa bude zdať, že to nebude držať, ale už pri obaľovaní to bude v pohodičke. Najprv toto duo obaľujeme v múke, potom v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a nakoniec v strúhanke, do ktorej sme vmiešali sézam. Určite ním nešetríme, jedlo je tak sýtejšie /hlavne pre mäsožrútov :DD/, chrumkavé a dobre to vyzerá. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, aj pečené sú dobré, tiež hranolky, zemiaková kaša, alebo zemiakový šalát. My k tomu pridávame v zime kvašáky, behom roka sezónnu zeleninku zo záhrady. Skutočne je to super, dokonca aj manžel zistil, že ľúbi Tofu :))))) Z 1 Tofu sa úplne v pohode obaja najeme dosýta.