Což takhle dát si špenát :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrazený špenát + cibuľka + šľahačková smotana + cesnak + soľ + zeleninový bujón + mleté čierne korenie + zemiaky + vajce + párky + mlieko + maslo + olej + múka

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP

-na oleji osmažíme polovicu cibuľky nakrájanej na kocky do sklovita
-vložíme mrazený špenát a pražíme, kým sa pekne nespustí, podlejeme troškou vody
-posolíme, okoreníme a vložíme pretlačený cesnak
-vložíme 1 zeleninový bujón
-po 10 minútach vlejeme šľahačku, do ktorej sme rozšľahali 1PL múky na zahustenie
-premiešame, 5 minút povaríme a odstavíme
-zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody
-keď sú uvarené, zlejeme vodu, pridáme 1PL masla a trochu mlieka a rozšľaháme do pyré (ja zvyknem pridať 1PL múky, máme radi kašu hustú, takže počas šľahania prisypávam múku do zemiakov postupne)
- urobíme volské oko
-párku nakrojíme do ježka a opražíme na oleji do zlatista
-podávame všetko pekne spolu