Zeleninové košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto + svieže šampiňóny + pór + camambert (kupujem ten v žlto-zelenom obale v Lidl) príp. plesnivec či iný syr s plesňou alebo používam nivu + kečup + francúzsky dressing + červená paprika + biele korenie + rozmarín + soľ + formičky na puding (sú to také tie maličké formičky, ktoré sú ako na tortu so zúbkovým okrajom, ale môžete použiť akékoľvek, aké máte, ja používam tieto: http://www.makro.sk/e_shop/detail/54435-formicka-babovka-11cm-6ks) + olej + múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je jedno z jedál, ktoré vyzerá veľmi efektne, keď ho pekne naservírujete, je hotové veľmi rýchlo a chutí každému bez rozdielu. Hodí sa ako slávnostné raňajky alebo ako predjedlo pre hostí.

POSTUP:

- vyvaľkáme si lístkové cesto
- vykrojíme kruh napr. hnčekom alebo nejakou miskou
- formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou
- do formičky vložíme cesto a pritlačíme okolo okrajov
- do formičky vložíme na plátky nakrájaný šampiňón (množstvo podľa chuti), na kocky nakrájanú červenú papriku, na to dáme plátky syra a posypeme bielou aj zelenou časťou póru (rozobratý na prstienky)
- posolíme, pokoreníme a posypeme rozmarínom
- dáme na 15 minút zapiecŤ do rúry na 200 stupňov (ničím nepotierame)
- po upečení podávame ihneď, kým sú koláčiky ešte teplé (ak si to nevieme časovo vypočítať, resp. nevieme presne, kedy budeme servírovať, kľudne pred servírovaním vložte na 15 sekúnd do mikrovlnky)
- ja to podávam takto na tanieriku, na ktorý dám kečup a francúzsky dressing (ten maličký v oranžovom sáčku, čo predávajú v Bille za asi 40 centov) a ešte to nejako pekne špajlou nadekorujte - t.j. rozmažte tvorivo :) po tanieriku (potom si koláčik namáčame do zmesi kečupu a dressingu)