DOMÁCA PLNKA (príloha nielen k mäsu ale dá sa papať aj samostatne)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 až 12 peciv, 3 až 4 vajcia (podľa veľkosti), vegeta, soľ, čierne korenie, masť alebo 2 lyžice oleja, miska s teplou vodou, jánska misa,

POSTUP PŘÍPRAVY

1.)
Každé pečivo si prerežeme napoly a vložíme do misky s teplou vodou (voda nesmie byt ani horuca, ani studena. teplota musi byť taká aby ste si bez problémov namočili ruky) a rožky namáčame (nenechať plávať, len trochu vymočiť a vymačkať rukou).

2.)
Takto namočené rozky vložíme do novej suchej misky, pridáme 3-4 vajicka, trochu soli (podla chuti), trochu cierneho korenia, vegety a masti. Pokiaľ nemáte masť stačí pridať 2 lyžice oleja. Celú túto zmes treba poriadne premiesať rukami, aby neostavali hrudky (trosku hrudiek tam budete mat, ved su to rozky, ale nesmie byť zmes tvrda hrudkovita). Nezabudnut pocas pripravy vzdy tuto zmes ochutnať, ci netreba pridať este trosku soli alebo vegety.. potom už bude neskoro :-).

3.)
Takuto zmes vlozime do vymastenej janskej misy, celu zmes "vyťapkame" po dne misy a dáme do elektrickej trúby piecť na 180 stupnov a cca. 25-35 minut. Po 25minutach zacat kontrolovať, kôrka musi byt chrumkava, opecena, kludne to toho ďobnite vidličkou či je vnútro zmesy nelepivé.

Takúto plnku podávame napríklad ku kuraťu, alebo inému pečenému mäsku. Moja rodina túto plnku jedáva aj samostatne, nezávisle od toho, aké je hlavné jedlo :-). Zastudena alebo teple.. Rýchle, jednoduché.