Bavorská roštenka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Výborná a jednoduchá pochúťka,dá sa povedať,že z jedného hrnca.Určite mnohé poznáte a dáte mi za pravdu.Mäsko je šťavnaté,mäkučké,výborná kombinácia všetkých ingrediencii.Recept je písaní na 1kg mäsa,ja som dala menej,lebo pre dvoch sa mi zdalo veľa.Takže aj vy si váhu mäska kľudne prispôsobte.Vychádzala som z tohoto receptu: 1 kg hovädzej roštenky,2,5-3 kg zemiakov,2 veľké cibule,ml. štipľavú papriku,250 ml smotany na šľahanie,soľ, mleté čierne korenie,masť na namazanie pekáča
POSTUP PŘÍPRAVY
:)
 |
Mäsko umyjeme,osušíme a nakrájame na rezne. Naklepeme,osolíme a okoreníme |
 |
Z oboch strán rýchlo opečieme na rozpálenom oleji |
 |
Očistené zemiaky nakrájame na plátky.Na dno vymasteného plechu rozložíme 2/3 zemiakov, posypeme polovicou pokrájanej cibule a štipľavou paprikou.Posolíme.. |
 |
Na zemiaky uložíme mäsko |
 |
Na mäsko dáme ďalšiu vrstvu zvyšnej cibule |
 |
Navrstvíme zvyšok zemiakov ,zalejeme smotanou a výpekom z mäsa.Podľa potreby dochutíme soľou a korením. |
 |
Rúru vyhrejeme na 200 °C.Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry. Pečieme približne hodinu, kým zemiaky a mäso nezmäknú. |
 |
Mäso odokryjeme a 20-30min.zapečieme, aby zemiaky dostali zlatú kôrku. |
 |
Dúfam,že Vám bude chutiť aspoň tak,ako nám:) |