Delená strava - živočíšny deň - Talianska torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 3 vajcia 3 PL cukor 2 PL kakao trocha prášku do pečiva Plnka: 1 šľahačka + stužovač 1 tvaroh 250 g hladký trstinový cukor podľa potreby višňový lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Žltky oddelíme od bielkov. Najprv si vyšľaháme do tuha bielka, pridáme postupne cukor a žĺtka,nakoniec zamiešame kakao s práškom do pečiva. Pečieme v tortovej forme vystlanej pečiacim papierom 30 minút na 170 °C. Necháme vychladnúť. Natrieme višňovým (alebo iným pikantným džemom) a rozotrieme plnku, ktorú si pripravíme nasledovne: tvaroh vymiešame s cukrom (2-3 PL trstrinového cukru) a zamiešame vyšľahanú šľahačku. Po vrchu môžeme posypať kakaom alebo postrúhať horkú čokoládu.