POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS: 1 kefír /250ml/, 35Og kr.cukru, 350g polohrubej múky, 2ČL sódy bikarbóny, 2 vajcia, 1,5dcl oleja, 2PL kvalitného kakaa, hrsť kvalitnej posekanej čokolády, .alebo hotové čokoládového kúsky. NÁPLŇ: 2 tortové šľahačky, odkôstkovaný višňový kompót-zliaty od šťavy, ríbezľový toping-alebo višňový džem, čokoládová poleva, rum.
POSTUP PŘÍPRAVY
Našla som na nete recept na tortu, ktorý ma zaujal.
Prispôsobila som si ho podľa mojej chuti a nesklamal :-)
Nakoľko som recept realizovala, keď som mala doma malého, tak torta nie je moc na oko :-) ale chuťovo PARÁDA!!!
Keď som tortu urobila, vznikol problém, kam s ňou do chladu. Do chladničky sa mi nezmestila, tak nocovala na balkóne v mraze :-)
Nič sa nestalo, len poleva príliš premrzla a polámala sa :-)
Ale k príprave:
V jednej miske si pripravíme sypké prísady, v druhej mokré, potom ich spojíme a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame kúsky čokolády.
Formu vymažeme, na spodok dáme papier na pečenie a boky vysypeme múkou.
Vylejeme cesto, pečieme na 180 stupňov cca 20 minút. Záleží na rúre, najlepšie robiť test špajdlou.
Po upečení dáme korpus vychladnúť, rozrežeme na 3 časti.
Vyšľaháme si šľahačku, zlejeme višne.
Spodný diel korpusu potrieme topingom, nanesieme šľahačku, rozložíme višne, pokryjeme šľahačkou.
Prikryjeme druhým plátom korpusu. A znovu toping, šľahačka, višne, šľahačka.
Prikryjeme vrchom korpusu a pokapeme rumom.
Prípravíme si polevu a vrch torty oblejeme polevou. Dáme odležať, aby sa všetko krásne prepojilo s korpusom.
Šlahačky som použila Tortové 2x500ml, takže aby málo nebolo :-) ostalo aj do kávy.
Prajem príjemné mlsanie :-)
..pripravíme si do jednej misky mokré prísady... |
..do druhej suché prísady... |
spojíme ich a premiešame |
..nakoniec pridáme čokoládové kúsky... |
..vesto vylejeme do pripravenej formy a dáme piecť.. |
...dáme si odkvapkať višne a ušľaháme šľahačku, ak použijete tortovú netreba do nej stužovač je hustá a pevná :-)) |
...upečený korpus necháme pár minút vo form, potom dáme na mriežku vuchladnúť... |
na spodný diel korpusu dáme toping, ktorý rozotrieme po celej ploche... |
...nanesieme vrstvu šľahačky..rozotrieme po celom korpuse.. |
..rozložíme odkvapkané vykôstkované višne |
..na višne vrstvu šľahačky, prikryjeme druhým korpusom, a znovu toping,,,šľahačka, višne šľahačka a prikryjeme vrchom korpusu... |
vrchný diel pokapeme rumom, pripravíme si polevu nanesieme, a necháme odstáť...,najlepšie do druhého dňa a do chladu. Dobrú chuť .. |