Plnené Hokkido a baklažány



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

menšie až stredne velké hokkaido, baklažány, cca 3 mladé cuketky, rajčiny, alebo rajčinové pyré, cesnak, cibuľa, provensálske korenie, vegeta, soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si spravíme plnku: na oleji osmažíme do sklovita cubulku, pridáme cesnak a vydlabané striedky z baklažánu, trocha podusíme, môže sa podiať, ale nie príliš.. Po asi 5 min. pridávame na tenké štvrťky pokrájanú cuketu, osolíme, zase dusíme cca 10 min. dokopy. Nakoniec rajčiny bez šupky alebo rajčinové pyré, stačí 1-2 rajčiny. Dochutíme provensálskym korením a vegetou ak treba a necháme variť, len kým sa šťava z rajčín nevyparí.\r\n\r\nHokkaido rozpolíme, vydlabeme, baklažány sú už vydlabané kôli plnke... Potrieme vnútrajšok olejom s roztlčeným cesnakom a soľou a naplníme plnkou. Ako na obr. :o) Ja som potom ešte poliala so sójovou smotanou. Poukladané boli na pekáči potretom s olejom a trochu som ich podliala so šťavou, čo mi ostala z plnky.... Pečieme na 180° najprv zakryté s alobalom a ku koncu (podla toho ako sú mäkke) odokryjeme a ešte necháme zapiecť. Hotové som nestihla odfotiť :D