Mrežovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g bezlepkovej múky (ja som dala mix - 150g kukuričnej, 150g Jizerka, 50 g pohánkovej), 2 lyžičky škorice, 2 vajcia, 180g Palmového tuku (kúpite v Bio obchode), alebo nahradíte Palmarínom, 100 g Hroznového cukru (alebo nahradíte práškovým cukrom), 2 lyžičky Prášku do pečiva, 50 g pomletých orechov, hustý lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady spolu spracujeme na cesto, ktoré vyzerá ako linecké. 2/3 cesta dáme na plech, ktorý je vysypaný a vymastený. Ja som použila iba malý plech na chlebíček, ale bol dosť vysoký, takže kľudne môžete dať aj na väčší plech, cesta je dosť. Cesto potrieme hrubšou vrstvou džemu. Môžeme ešte posypať orechami. Zo zvyšného cesta robíme pásiky a ukladáme na koláč do mriežky. Upečieme na 160C (teplovzdušná rúra), asi 30 minút. Povrch mierne zhnedne. Necháme vychladnúť a posypeme sójovým mliekom, alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť.