Ananásové krémové guľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO - 5 vajec, 100 g jemného kryštálového cukru, 1 PL oleja, 150 g polohrubej múky, KRÉM - 1 ananásový kompót (340 g), 250 g masla, 150 g jemného kryštálového cukru, 1 vanilkový puding, 100 g kandizovaného ananásu, cca 300 g mletých mandlí + mleté mandle na obalenie alebo čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som objavila asi pred rokom na ČMMB, ale až teraz po menších úpravách prišlo na jeho realizáciu, je to zaujímavá obmena nepečených guliek.

Postup...

Ako prvé si upečieme piškótový plát - bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne pridávame cukor, keď je zašľahaný, prilejeme žĺtka s olejom a nakoniec na menších otáčkach pridáme múku. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 - 15 minút.
Pripravíme si KRÉM - ananás zlejeme, šťavu z neho dolejeme do 250ml, pridáme vanilkový puding, cukor a uvaríme hustý krém. Do horúceho dáme kúsok masla, necháme vychladnúť a potom pridáme zvyšok masla, stačí vyšľahať metličkou.
Ananás si nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme.
Vychladnutú piškótu nakrájame na menšie kúsky.
Ananás, piškótu a krém dáme do misy a...
...zmiešame. Postupne pridávame mleté mandle, ja som ich nešúpala.
A nakoniec pridáme kandizovaný ananás (umytý v horúcej vode) a pokrájaný na menšie kúsky. Necháme postáť aspoň hodinku v chlade.
Potom robíme guľky, ktoré obaľujeme v mletých mandliach. Dáme do chladu.
No mne tam niečo chýbalo, tak som ich dnes ponamáčala do čokolády, ale je to na vás, môžete ich nechať obalené len v mandliach.
Po stuhnutí som ich ešte obliala pomocou malej lyžičky tou istou čokoládovou polevou, na balkóne stuhli veľmi rýchlo, potom už len šup s nimi do košíčkou a opäť do zimy.
Prierez guľkou, sú výborné!