***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!
POSTUP PŘÍPRAVY
postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)
 |
takže začíname...
do pekárničky si dáme ingrediencie:
330ml teplej vody, 2ČL cukru, 1kocku čerstvého droždia-42g, 3PL olivového oleja, 70dg hladkej múky špeciál, 3ČL soli, 1celé vajce, 4-5menších pod šupokou uvarených zemiakov-ked sú uvarené, ošúpeme ich a nastrúhame k ostatným surovinám(vážila som ich-mali 34dg)... zapneme program cesto a čakáme, kým vykysne.... kto nemá pekárničku, nevadí, nič sa nedeje... dobre si v rukách vypracujte cesto a nechajte kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou...:)... tu je už cestíčko vykysnuté... vždy ho vyberám skôr ako program skončí... aj 30minút pred koncom... |
 |
...cesto vyklopíme z pekárničky na pracovnú dosku a rukami ho do strán roztiahneme ...:), ŽIADNE VAĽKANIE... robíme s cestíčkom ako z bábätkom.. :) |
 |
...prekladáme zo strán:)takto... |
 |
...a ešte takto...necháme cestíčko odpočívať 20 minút, a krásne podkysne... tento postup opakujeme ešte po tých 20 minútach a cestíčko už preložené dáme na múkou vysypaný plech opäť podkysnúť na 20minút..... |
 |
...cestíčko -chlebík bude na plechu odpočívať samozrejme na nejakom teplom mieste ešte tých 20minút.... |
 |
.. no a tu je chlebík po 20minútach kysnutia... dovtedy sa nám už hreje rúra... a šup s ním do nej... pečieme 20minút pri teplote 210stupňov a potom znížime teplotu na 180stupňov a ešte dopekáme pokiaľ nie je krásny dohneda upečený.. medzitým ako sa pečie ho zvyknem potierať slanou vodou..kôrke to dodá úžasnú chuť.... |
 |
a toť ľaľa... tu je upečený chrumkavý dar, na ktorý nedáme dopustiť... ODPORÚČAM ho preložiť na mriežku v otvorenej teplej rúre, aby nezvlhol, kým bude chladnúť.... |
 |
chlebík je jedlý ihneď, papajte pomaly, aby neuškodil... je naozaj ľahký ako pierko, jemný ako vata... a nadovšetko chrumkavý .......... MŇÁÁM!!!! |
 |
no a takýto krásny bochník sa podaril Vierke...
Viera F. (veqa) ID 13798 |
 |
chlebíček v podaní Majky....
Mária J. (ajka120) ID 80283 |
 |
bochníček podľa Zuzanky
...
Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910
krásne sa podaril... |
 |
voňavý chlebík podľa Mirky.....
Miroslava B. (biabe) ID 10061 |
 |
Erikin chlebík Erika G. (next 4kids) ID 3694 je nádherný, čo poviete? |
 |
takto sa podaril chlebík Aliji ...:)alije k. (alka36) ID 79302, teším sa a ďakujem za foto... |
 |
chlebík podľa Ivetky- vylepšený o drvenú rascu, ľanové semienka, a opražené slnečnicové semienka
Iveta G. (Timea505) ID 128086, ďakujem za fotku... |