Šťavnaté kuracie stehná vo vrecku na pečenie

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujeme: Vrecká na pečenie, kuracie stehná alebo krídla, 5 – 6 stredne veľkých zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, sušený cesnak, mletá rasca, gyros korenie, pečené kurča korenie, petržlenová vňať, maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
Skvelý rýchly spôsob ako pripraviť mäsko a prílohu chutne a naraz! :-)
 |
Potrebné prísady |
 |
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky, v mojom prípade na kocky. V miske ich potom posolíme, poprášime mletou červenou paprikou a mletou rascou. Kuracie stehná/krídla umyjeme, osolíme, poriadne ochutíme koreninami podľa vlastnej chuti. |
 |
Kuracie mäsko a zemiaky vložíme do vrecka na pečenie, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobono nasekanú vňaťku. Vo vrecku všetko spolu poriadne premiešame. Vrecko uzavrieme, vložíme na pekáč a do rúry (keďže vrecká sú určené do maximálnej teploty 220°C, ja som rúru predhriala na 200°C). |
 |
Po hodinke, keď sú zemiaky aj mäsko mäkké, vrecko rozrežeme, na vrch poukladáme plátky masla a necháme zapiecť. |
 |
Dobrú chuť! :-) |