Šťavnaté kuracie stehná vo vrecku na pečenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: Vrecká na pečenie, kuracie stehná alebo krídla, 5 – 6 stredne veľkých zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, sušený cesnak, mletá rasca, gyros korenie, pečené kurča korenie, petržlenová vňať, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Skvelý rýchly spôsob ako pripraviť mäsko a prílohu chutne a naraz! :-)

Potrebné prísady
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky, v mojom prípade na kocky. V miske ich potom posolíme, poprášime mletou červenou paprikou a mletou rascou. Kuracie stehná/krídla umyjeme, osolíme, poriadne ochutíme koreninami podľa vlastnej chuti.
Kuracie mäsko a zemiaky vložíme do vrecka na pečenie, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobono nasekanú vňaťku. Vo vrecku všetko spolu poriadne premiešame. Vrecko uzavrieme, vložíme na pekáč a do rúry (keďže vrecká sú určené do maximálnej teploty 220°C, ja som rúru predhriala na 200°C).
Po hodinke, keď sú zemiaky aj mäsko mäkké, vrecko rozrežeme, na vrch poukladáme plátky masla a necháme zapiecť.
Dobrú chuť! :-)