Kurča v alobale



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie stehná alebo kuracie štvrte, 8 plátkov oravskej alebo údenej slaniny, 1-2 väčšie cibule, 8 stredne veľkých zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, rasca, mletá červená paprika sladká, mleté čierne korenie, soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

... viď obrázkový postup

Štyri primerane veľké kusy alobalu potrieme olejom ...
... a na každý rozložíme dva zemiaky pokrájané na kolieska. Osolíme ich ...
... posypeme rascou a najemno pokrájaným alebo pretlačeným cesnakom.
Na zemiaky položíme kuracie stehno, ktoré sme predtým osolili, okorenili a posypali paprikou.
Na kurča dáme kolieska cibule ...
... a po dva plátky slaniny.
Alobal dobre uzavrieme, (ja dávam ešte jeden), aby nevytiekla šťava ...
... a všetky porcie uložíme na plech, podlejeme vodou a v horúcej rúre asi hodinu pečieme pri teplote 180.
Po hodine alobal opatrne otvoríme, znovu treba dať pozor, aby sa nenatrhol a nevytiekla šťava, a dopekáme doružova resp. so chrumkava.
A toto je finálny výrobok aj s prílohou. Dobrú chuť!