Kurča v alobale

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 kuracie stehná alebo kuracie štvrte, 8 plátkov oravskej alebo údenej slaniny, 1-2 väčšie cibule, 8 stredne veľkých zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, rasca, mletá červená paprika sladká, mleté čierne korenie, soľ, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
... viď obrázkový postup
 |
Štyri primerane veľké kusy alobalu potrieme olejom ... |
 |
... a na každý rozložíme dva zemiaky pokrájané na kolieska. Osolíme ich ... |
 |
... posypeme rascou a najemno pokrájaným alebo pretlačeným cesnakom. |
 |
Na zemiaky položíme kuracie stehno, ktoré sme predtým osolili, okorenili a posypali paprikou. |
 |
Na kurča dáme kolieska cibule ... |
 |
... a po dva plátky slaniny. |
 |
Alobal dobre uzavrieme, (ja dávam ešte jeden), aby nevytiekla šťava ... |
 |
... a všetky porcie uložíme na plech, podlejeme vodou a v horúcej rúre asi hodinu pečieme pri teplote 180. |
 |
Po hodine alobal opatrne otvoríme, znovu treba dať pozor, aby sa nenatrhol a nevytiekla šťava, a dopekáme doružova resp. so chrumkava. |
 |
A toto je finálny výrobok aj s prílohou. Dobrú chuť! |