BZL chlieb

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg bezlepkovej chlebovej múky BEZGLUTEN ¼ droždie 1 ČL oleja ½ vareného zemiaku (nastrúhať ho ako mrkvu) ½ ČL soli i menej 2 dcl vody (ak ešte trochu) 1 ČL cukru kôrku z citróna na postrúhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

KVASOK: droždie a voda, cukor, aj trošku múky (1 diel múky). Doplniť ostatné a zamiešať drevenou varechou v miske s vrchnákom. ½ hodiny nechať kysnúť v teple. Dno formy (23x12) na chleba potrieme potom ½ margarínom.

Pečieme pri:
200ºC =15 min.
180ºC = 35 min.
pred vložením do rúry vrch potrieme žĺtkom.
Keď je chlebík upečený, pri vybratí z rúry ho potriem vodou alebo olejom. Následne ho zabalím do utierky a položím ho tak, aby bol zospodu vzduch. /po bokoch podoprieť/.
Chlieb možeme urobit aj z pol kila alebo kila múky, tak potom znásobíme množstvo ostatných surovín.
Dobrú chut :)