Kikove a Alexkove bananove muffiny :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Moje zlaticka zacali zbierat nove detske casopisy s receptami, a tak si dnes sami vyskusali ich prve bananove muffiny. Su velmi jednoduche a rychlo hotove, zvladne ich kazde dietatko. Davka je na 4 muffiny.\r\n\r\nPotrebujete: 1 velky banan, 40 g makkeho hnedeho cukru, 2 polievkove lyzice olivoveho oleja, 1 male vajce, 65 ml mlieka, 100 g polohrubej muky a prasok do peciva. (u nas v anglicku klasicku polohrubu muku nepredavaju, iba nieco ako hladku muku uz zmiesanu s kypriacim praskom, takze my sme PDP vynechali).\r\n\r\nBudete potrebovat 4 kosicky na muffiny. My mame najradsej silikonove.

POSTUP PŘÍPRAVY

Osupat banan a vidlickou ho popucit v miske. Pridat hnedy cukor a olej, pomiesat. Pridat vajicko. Priliat mlieko a dobre premiesat. Opatrne muku preosiat a premiesat poriadne so zmesou. Lyzickou naplnat do kosickov, takmer az po vrch. Dat na plech a do truby na 190 stupnov na 15-20 minut. Po 15 minutach mozte slamkou skusit, ci su uz hotove. Je mozne do nich pridat aj extra suroviny, konkretne na toto mnozstvo napr. 50 g nasekanych orechov alebo 50 g cucoriedok alebo 50 g jablcka nakrajaneho nadrobno.

Tu su vsetky potrebne suroviny. Ja som im toto mnozstvo rozdelila na polovicu, aby si kazdy robil svoje.
Pripravene misky, vidlicky, silikonove kosicky, bananik a mali pekari v zasterkach.
Osupat a roztlacit banan vidlickou.
Sustredeny ...
Pridat cukor.
Pridat olej.
Pridat vajicko.
Priliat mliecko.
Dobre pomiesat.
Spokojny :)
Opatrne preosiat muku do misky.
Pekelne sustredenie.
Lyzickou zmes nakladame do kosickov.
Nalozime az takmer po vrch.
Hotovo.
Dame na plech a do truby na 190 stupnov na asi 15-20 minut. Nemali to nalozene v kosickoch velmi rovnomerne, ale kedze to bolo ich uplne prve pecenie bez mojej pomoci, nechcela som im to menit.
Mala opicka netrpezlivo caka, kedy muffinky zacnu rast.
Mensia opicka zjedla obidva hned, a potom mi s plnou puskou zahlasila:"Maminka, nechutia mi" :DDD
Vacsia opicka mi povedala:"Maminka, ja uz vobec nechcem chodit von na ihrisko. Odteraz chcem byt kazdy den len doma a piect kolaciky" :DDD