Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je egresova s broskynami)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl), 8dcl vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Tortu dame do chladnicky a za takych cca 20- 30minut ju vyberieme a lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame.
ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA.

TATO ZELATINA SA HODI AJ NA ZAKUSOK OD mata74.

V mojich receptoh je aj recept na korpus. Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora xxxx Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora xxxxxxxxx Pri kakakovom korpuse davam na 1 vajce 10g kakaa.

este cela
blizsi detail
ina variacia
ina variacia
ina obmena