
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškótová roláda naplnená dobrým babkiným lekvárom. :o) Krém som si po prečítaní asi 20-tich receptov vymyslela sama. Takže ingrediencie: 500g mäkkého tvarohu (ja som mala z Lidla, ten kyblik, je vyborny), 6 PL práškového cukru, pridala som aj rozmrazené, odšťanvené a rozsekané jahôdky z našej záhrady, 100ml smotany na šľahanie a želatínový stužovač od Dr. Oetkera. Aby som nezabudla, jedna konzerva mandarínkového kompótu tiež z Lidla, suú dobré, bez šupiek, len čistá dužina.
POSTUP PŘÍPRAVY
Upečieme si jednoduchú piškótovú roládu, ktorú natrieme lekvárom.
Do misky si vyklopíme tvaroh, pridáme práškový cukor, nasekané rozmrazené ovocie (nezabudnite z neho vytlačiť čo najviac šťavy).
Do druhej misky si vysypeme želatínový stužovaž.
Smotanu si trosku nahrejeme, má byť vlažná a prilievame do misky k stužovaču, šľaháme metličkou asi 1 min.
Pridávame k nemu krém z tvarohu a dobre premiešame.
Pripravíme si misku asi 23cm priemer a vystelieme potravinovou fóliou.
Roládu nakrájame asi na 1cm plátky a ukladáme do misky po okraj.
Navrstvíme dovnútra krém asi do 1/2, ja som potom poukladala mandarinky a navrstvíme druhú časť krému.
Na vrch poukladáme zvyšné kúsky rolády, prikrijeme fóliou, trošku zatlačíme, aby sa krém dostal všade a dáme do chladničky ztuhnúť.
Po vyklopení môžte dozdobiť šľahačkou (my sme si ju dávali až na tanier) alebo ovocím. :o)))
Dobrú chuť!