
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 šálka polohrubej múky, 1 šálka hladkej múky, 1 PDP, 1 šálka mlieka, 1šálka kryštálového cukru, 1/2 šálky oleja, 2 celé vajíčka, 1 balíček vanilkového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Vajíčka vymiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme mlieko, dobre premiešame, prisypeme múku zmiešanú s PDP. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky, pridáme olej a miešame až do spojenia so zmesou. Pekne vymiešané cestíčko vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Cesto posypeme ľubovolným ovocím.
pečieme pri 180 stupňoch, cca 35-40 min. Vyskúšame špáradlom, či je koláč upečený.
Tento recept mám od mojej maminky, ktorá ho robievala vždy v nedeľu len s iným ovocím. Milujem ju, je vláčna a chutná, pripomína mi detstvo. Obľúbil si ju aj môj manžel, najradšej ju má v jahodovej variácii.