
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 6 vajec, 280 g kryštál. cukru, 300 g polohr. múky, 6 lyžíc vriacej vody čokoládová plnka: 3 dl mlieka, 1 čokoládový puding, 4 lyžice kryšt. cukru, 1 obyčajné maslo, 100 g zmäknutej čokolády mandarinkový kompót + banány, potiahnuté WI
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny (šľahačom asi 5 min.), pridáme vodu, ešte prešľaháme. Pridáme preosiatu múku, tuhý sneh z bielkov. Z cesta som odobrala 1/3 a do nej som pridala asi 2 lyžice kakaa - dala som to do vymastenej tortovej formy, biele cesto do druhej formy a naraz som to piekla (kakaové som vytiahla z rúry skôr, pretože bolo rýchlejšie upečené, keďže ho bola iba tretina). Biele upečené cesto som x prekrojila, kakaové som už neprekrajovala. Prvý biely korupus som našťavila šťavou z mandarinkového kompótu, potom som ho chcela ešte natrieť marhuľový džemom (ale som zabudla), dala som na to mandarinky, a na to 1/3 plnky. Na to kakaový korpus, znova našťaviť, džem, pokrájané banány na kúsky (kedysi som urobila tak, že som banány popučila vidličkou a dala to na korpus, tiež to bolo celkom fajn), na druhú tretinu plnky a posledný biely korpus. Potom by bolo vhodné to zaťažiť a zachladiť, ale ja som nemala čas, tak som to hneď potrela zvyšnou plnkou, vyvaľkala som White Icing, potiahla tortu a capla už predtým vykrojenú Holley.
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding, primiešame doňho zmäknutú čokoládu. Hneď to zakryjem igelitovým sáčkom, aby sa na ňom nevytvorila kôrka a necháme vychladnúť.. Vymiešame maslo do peny, vychladnutý puding tiež prešľahám, a do masla po častiach pridávam puding.