Špaldový perník bez vajec a mlieka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/4 šálky hladkej sójovej múky, 1 a 1/4 šálky špaldovej múky, 1 šálka hladkej múky, 1 šálka jemného kryštálového cukru - môže byť aj trstinový, 1 perníkový prášok do pečiva, 2 KL sódy bikarbóny, 2 PL džemu, 1/2 šálky oleja, perlivá minerálka podľa potreby, na dochutenie - hrozienka, kandizované ovocie, orechy, čokoláda a pod. - podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý, všetko zmiešame, minerálku pridáme podľa potreby, cesto by malo mať konzistenciu ako na palcinky. Hrozienka a kandizované ovocie umyjeme a pridáme do cesta spolu s nasekanými orechami a čokoládou, ochutiť si ho môžete podľa chuti. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov cca 35 - 40 minút, treba vyskúšať špajdlou. Po vychladnutí môžeme vrch potrieť lekvárom a poliať čokoládou, keďže perník väčšinou balím synom na internát, túto fázu vynechávam.

Polovica je už fuč!