
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800 g bravčové mäsa z pliecka * 10 vajec * 4 žemle * pol kocky droždia * mlieko * hladká múka * olej * strúhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
1. deň: Nakrájame si žemle a rozšľaháme vajíčka. Vajíčka zmiešame s nakrájanými žemľami a necháme odstáť do ďalšieho dňa. Tiež si uvaríme mäso a necháme ho vychladnúť.
2. deň: Mäso zomelieme. Pridáme ho k rozmočeným žemliam s vajíčkami, ochutíme soľou a korením. Pridáme kvások, ktorý si pripravíme z mlieka, hladkej múky a droždia. Poriadne premiešame a dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáče. Povrch uhladíme a potrieme olejom a jemne posypeme strúhankou. Upečieme.
![]() |
žemle nakrájame |
![]() |
vajíčka rozšľaháme |
![]() |
k vajíčkam pridáme nakrájané žemle a necháme moknúť do ďalšieho dňa |
![]() |
v ten deň ešte môžeme dať uvariť mäso a necháme ho vychladnúť |
![]() |
zomelieme ho |
![]() |
na druhý deň k vajíčkam a žemliam pridáme pomleté mäso, ochutíme soľou a korením |
![]() |
z mlieka, hladkej múky a droždia si pripravíme kvások |
![]() |
premiešame... a pridáme kvások |
![]() |
dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča.. povrch uhladíme a potrieme olejom a posypeme jemne strúhankou |
![]() |
upečieme |
![]() |
na tanieri pri servírovaní |
![]() |
tento rok som pridala aj mletú údenú krkovičku |
![]() |
dala som do jenskej misy |
![]() |
a do menšej zapekacej misy |
![]() |
upečené |