Bylinkové košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g lístkového cesta
cibuľa, olivový olej, 150g šunky, soľ, korenie, 40g farebnej papriky, 1 žňltok, 30g syr Feta, 30g syr Niva, 30g Lučiny, 50g minimozzarelly, petržlenová vňať, oregano, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce. Do vymastenej formy na mafiny uložíme na dno každého otvoru po dva štvorce, tak aby nám trčalo 8 rožkov z otvoru. Cesto popicháme vidličkou a posypeme ho nahrubo namrvenou Nivou. Pokrájanú cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú šunku, farebné papriky, plátky cesnaku , posolíme okoreníme opečieme a necháme vyhladnúť. Žĺtok zmiešaný s Lučinou a namrvenou Fetou pridáme do orestovanej zmesi spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou, oreganom a premiešame. Ochutenú masu dáme do košíčkov na Nivu, posypeme ,minimozzarellou a dáme zapiecť do rúry. Po zapečení pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami.

lístkové cesto vo forme na mafiny
šunka, farebné papriky a cibuľa
podusená cibuľa, šunka, papriky
cesnak, petržl. vňať, žĺtok so syrmi a oreganom vmiešame do vychladnutej zmesi
na nivu dávame pripravenú plnku
posypeme minimozzarellkami ja som nakrájala veľkú na malé kúsky a dáme piecť
upečené pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami
a čakáme na hostí