
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
• 4 bravčové rezne • 1 vajce • strúhanka • tuk na vyprážanie • 2 čajové lyžičky vegety, mletej papriky • 1/2 lyžičky korenia • 1 cibuľa • 4 strúčiky cesnaku • soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
recept je z knihy Zo života, ale s tlakovým hrncom.... takže..
postup viď pri obrázkoch
![]() |
všetko čo potrebujeme |
![]() |
Rezne naklepeme, okraje narežeme, ja som ale nič nerezala a nevadilo to. Obalíme ich v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci. Opražíme ich na rozpálenom tuku z obidvoch strán a preložíme tlakového hrnca |
![]() |
takto |
![]() |
Vo výpeku speníme cibuľu, prelisovaný cesnak a ostatné koreniny. Zmes dáme na mäso, podlejeme ho trochou vody, pridáme do tlakového hrnca. Necháme natlakovať na najvyšší tlak (ja mám druhý červený prúžok), stíšime plameň a presne po 8 minútach odtlakujeme, najlepšie ak hrniec dáme do dresu a na vrchnák pustíme studenú vodu... |
![]() |
je to super so zemiačkami, ktoré sú v tlakovom hrnci hotové za 5-6 minút dobrú chuť |