Veľkonočná plnka - mäsový syrek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600g bravčového mäsa, 6-8 žemlí, 10 vajec, 1 kocka droždia, trochu mlieka a cukor na kvások, soľ, ml.čierne korenie, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, trochu vývaru zo šunky
POSTUP PŘÍPRAVY
kuk do obrázkového postupu
 |
nakrájať žemle, urobiť kvások a na oleji popražiť cibuľu a opiecť ml. mäso ( správne by sa malo mäso vcelku trochu obvariť, ale ja so mala už dopredu namleté v mrazničke, tak som si to prispôsobila) |
 |
vajíčka |
 |
cesnak popučiť |
 |
premiešame žemle s vajíčkami tak, aby kažsá kocočka bola napitá vajíčkom, ja som ešte pridala na kocky nakrájanú údenú šunku a z moravského mäsa tie konce, čo so kúpila vcelku a tie sa nedajú použiť na misu |
 |
pridáme popučený cesnak |
 |
na cibuli podusené mleté bravčové maso a petržlenovú vňať |
 |
šťava z údeného, toto je len z uvarenej klobásy |
 |
kvások |
 |
dobre premiešať, vložiť do vymaasteného a strúhankou vysypaného pekáča, nechať 20 minút nakysnúť a potom šup do rúry |
 |
pieklo sa to 40 minút prikryté a potom ešte si 15 minút na zapečenie |