
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
olej * kari korenie * mletá červená paprika / MČP / cibuľa * cesnak * kúsok nastrúhaného zázvoru*kokosové mlieko * soľ * mini paradajky * zelené fazuľky * karfiol * karotku * hrášok *
POSTUP PŘÍPRAVY
Zeleninu si nakrájame a zalejeme kari pastou. Pečieme vo vyhriatej rúre zakryté alobalom . Neskôr odokryjeme a dopečieme. Kari pasta nám zhustne a krásne obalí zeleninu. Na pohľad to nie je moc lákavé, ale tá chuť je proste BOŽSKÁ. :-) Inšpirácia na TV PAPRIKA .
![]() |
1. KARI PASTA : na oleji speníme cibuľku. Pridáme cesnak na plátky. 1- 2 strúčiky. Rozkrojené mini paradajky asi 8 ks . Kari korenie , MČP podľa chuti , zázvor a osolíme. Chvíľu opekáme. Preložíme do vysokej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme. Prilejeme kokosové mlieko. Touto zmesou zalejeme zeleninu. Mala by byť zakrytá. Pečieme asi 25 - 30 minút. |
![]() |
2. Podávame so zemiakmi, alebo ryžou. Dobrú chuť. |