Chrumkavé fánky ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g polohrubej múky * 30 g masla * soľ * 20 g práškového cukru * 1 žĺtok * 2 ML kypriaceho prášku do pečiva * 100 ml kyslej smotany * ...... olej na vyprážanie * práš. a vanilínový cukor na posypanie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spojíme. Vypracujeme cesto a necháme ho 15 - 30 minút odpočinúť v chlade.

1. Múku zamiešame s práškom do pečiva. Pridáme štipku soli a práš. cukor. Ďalej maslo, žĺtok a kyslú smotanu . Vypracujeme cesto. Necháme odpočívať. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm.
2. Pokrájame radielkom na obdĺžniky a v strede 2 x prerežeme.
3. Vyprážame v horúcom oleji z obidvoch strán. Necháme odkvapkať na servítke.
4 Obalíme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilínovým .
5. Servírujeme. Príjemné mlsanie.