Kuracie prsia v kari omáčke s kokosovým mliekom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptov na kari je tu neúrekom, ja pridávam tú svoju verziu, možno niekomu zachutí :)

POSTUP PŘÍPRAVY

v postupe

Takže tu sú potrebné prísady. Ja sa priznám, že zeleninku obmieňam, a používam práve takú, akú doma mám. Občas sa uspokojím iba s mrkvou a cibuľkou..takže je to na vás.Takže potrebujeme: rôznu zeleninu, ja som použila mrkvu, pór, cibuľu ( polovicu pokrájam na kocky a polovicu na mesiačiky), mrkvu, šampiňóny, brokolicu, paradajky... olej, sójová omáčka, ustricová omáčka, rybacia omáčka, kari korenie, kari červená pasta, kokosové mlieko, kuracie prsia, cukor Zeleninku aj prsíčka si pokrájam a to je myslím najdlhšia časť za nami
Cibuľku pokrájanú na kocky si na troche oleja orestujeme
Do opraženej cibuľky pridáme červenú kari pastu. Dá sa kúpiť bežne v Tescu . Pozor, lebo je fakt pálivá, takže pridávať opatrne, kto ako zvládne. Chvíľu opražíme, až sa nám krásne rozvonia.
Pridáme kuracie prsia, necháme zatiahnuť a obaliť kari pastou.
Pridáme sójovú omáčku, ustricovú omáčku a rybaciu omáčku...týmto vlastne jedlo osolíme. Klasickú soľ nepoužívam. Taktiež pridáme kari v prášku, premiešame a necháme chvíľku podusiť. Také 2-3 minútky.
Pridáme zeleninu okrem paradajok, tie si necháme až ku koncu. a znova chvíľku, takú minútku podusíme.
Pridáme ešte 1 PL cukru a zalejeme kokosovým mliekom, alebo kokosovým krémom a pridáme paradajky. Necháme prebublať. Ak by sa vám zdalo, že omáčka je príliš riedka, môžme zahustiť solamylom a máme hotovo. Ešte skontrolujeme, či máme dosť slané..poprípade dochutíme rybacou omáčkou a servírujeme.
Mne táto kombinácia pálivej, sladkej a slanej chuti veľmi ulahodila, tak dúfam, že si pochutíte aj vy. Dobrú chuť!