Čierno-biele kocky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

9 vajec, 250g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 3 PL oleja, 3 PL vody, 1 balíček kypriaceho prášku, 6 PL kakaa PLNKA: 1 vanilková esencia, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 200g strúhaného kokosu, 150g práškového cukru, 250g masla. MLIEČNY MARCIPÁN: 250g práškového cukru, 220g sušeného mlieka /môže byť aj nízkotučné/, 250g Cery /alebo iného stuženého tuku/.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vajec, múky, kypriaceho prášku, kakaa, oleja a múky spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice a každú upečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť, na spodný plát natrieme plnku, prikryjeme druhým plátom a potiahneme mliečnym marcipánom.


PLNKA: V mlieku rozmiešame vanilkovú esenciu a hladkú múku, uvaríme hustú kašu ešte do horúcej vmiešame kokosovú múčku. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a všľaháme vychladnutú kašu.


MLIEČNY MARCIPÁN: Mlieko a cukor preosejeme, spracujeme s tukom, vyvaľkáme natenko a prenesieme na koláčik.