Mango Lassi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zrelé mango, biely jogurt, med, voda, štipka šafránu (nemusí byť), citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Typický indický nápoj, ktorý sa pije s ostrými jedlami aby zahasil pálivosť. Zdravý, osviežujúci, výživný, chutný - proste skvelý. Vyskúšajte aj s iným ovocím :-)
Do misy, v ktorej budeme mixovať, nakrájame mango, pridáme jogurt a rozmixujeme nahladko. Dolejeme vodou do takej hustoty, akú požadujeme a dochutíme medom, šafránom a kto chce, môže použiť pár kvapiek citrónovej šťavy. Ozdobujeme čímkoľvek, kúskom manga alebo lístkom mäty.

Ak si tento nápoj necháte hustejší, vyskúšajte si ním poliať cereálie ktoré máte radi - je to skvelá obmena :-)

Tip na krájanie manga: Mango obrežeme tak, aby v strede ostala kôstka, vezmeme do ruky jednu odkrojenú polovicu a nožom v nej urobíme mriežku. Potom prstami pretlačíme mango tak, aby nám kocky trčali von a jednoducho nožom odkrajujeme kocky rovno tam, kde ich chceme mať :-) dobrú chuť :-)